Γ. Τσιρώνης για τις Σκουριές: «Η ζημιά που προκαλούν στην οικονομία τέτοια έργα είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος»

Ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Τσιρώνης, μιλά στο Κόκκινο και δίνει το στίγμα της πολιτικής του υπουργείου. Η αναφορά στις Σκουριές είναι στο 9:20′.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός πυλώνας μια υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας».

«Να πάψουμε να θεωρούμε ως ένα βαρίδι, ότι φρενάρει την ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος. Αντιθέτως η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός πυλώνας μιας υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας.

Η ανάπτυξη των προηγούμενων κυβερνήσεων πριόνιζαν το κλαδί που καθόμαστε, μέχρι χτες αυτοί που κατέστρεφαν το φυσικό περιβάλλον, κατέστρεφαν και το οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συγκρούσεων με την ΕΕ λόγω εφαρμογής νέων πολιτικών, τόνισε ιδιαίτερα πως «Η ΕΕ έγινε πολλές φορές αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση, για να καλύψει δικές της εσωτερικές πελατειακές ανάγκες. Η ΔΕΗ είναι χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, που ήθελαν να σπάσουν το μονοπώλιο υπέρ λίγων μεγάλων κατασκευαστών, ενώ μπορεί να περάσει στους πολίτες».

Χαρακτήρισε θετικό ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος πήγε μαζί με το Παραγωγικής ανασυγκρότησης και Ενέργειας: «Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούμε να φανταστούμε το περιβάλλον ερήμην της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρα».