Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν περνάει»

Μετά τις αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, τοπικούς παράγοντες, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και από βουλευτές της ΝΔ ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – με δήλωσή του στη Real News – εξέφρασε την άποψη ότι «το νομοσχέδιο δεν περνάει».

Thasos-aigialos«Το νομοσχέδιο που αφορά ρυθμίσεις για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας όπως έχει διατυπωθεί στη διαβούλευση, δεν περνάει από τη Βουλή.
«Η ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς ιδιωτική εκμετάλλευση δεν είναι αποδεκτή. Πρέπει να διασφαλίζονται με σαφέστατο τρόπο η ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες, η ισορροπημένη περιβαλλοντικά και οπωσδήποτε η καλαίσθητη τουριστική ανάπτυξη. Το νομοσχέδιο οφείλει να συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
«Ο αιγιαλός δεν μας ανήκει, είναι ένα αγαθό που οφείλουμε να διατηρήσουμε στην ίδια ή και καλύτερη κατάσταση για τις επόμενες γενιές.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν τα παραπάνω και περιμένει να ενσωματωθούν» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.