Νερό: ένα κοινό αγαθό προς εκποίηση

«Καμπανάκι» για την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ κρούουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν ότι «η πώληση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ δεν αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας, αλλά επιλογή της κυβέρνησης».

home_water2 «Υπαρχουν όμως έντονες ανησυχίες ότι την τύχη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα ακολουθήσουν είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο και οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) άλλων πόλεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος και προστίθεται: «τα παραδείγματα υποβάθμισης των υδατικών πόρων δυστυχώς είναι πολλά».
Σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε : «Η διαχείριση των υδατικών πόρων επιβάλλεται να μπει σε άλλη λογική, αυτή της αειφορικής χρήσης τους, με γνώμονα την προστασία του φυσικού πόρου, μέσω της προώθησης κατάλληλων πολιτικών και οικονομικών κινήτρων για μείωση της κατανάλωσης, εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης του νερού, με αξιοποίηση του βρόχινου νερού, περιορισμού των απωλειών νερού στα δίκτυα διανομής και προστασία τους από ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση».