Ηλιακές ομπρέλες για τραπεζάκια έξω!

Ο Ζαν Πωλ Σαρτρ του μέλλοντος μπορεί να αντλήσει την έμπνευση του όχι μέσα σε μπιστρό γεμάτα καπνό, αλλά παίρνοντας βαθιές ρουφηξιές από το τσιγάρο του κάτω από μια ομπρέλα που όχι μόνο απορροφά τον καπνό, αλλά παράγει και θερμότητα, με ηλιακή ενέργεια.
Στα παρισινά πεζοδρόμια «ξεφυτρώνουν» το τελευταίο διάστημα ομπρέλες μοντέρνου σχεδιασμού, αφού το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους και η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων ήταν …μονόδρομος.
Οι θερμάστρες αερίου θεωρήθηκαν μάλλον παρωχημένες και αντιοικολογικές, οπότε η καινοτομία ήταν αναγκαία. Ο.. γόρδιος δεσμός λύθηκε από μια μικρή αμερικανική εταιρία, την Amorphica που ειδικεύεται στο φουτουριστικό σχεδιασμό αντικειμένων και έτσι γεννήθηκε η «αστική ομπρέλα» που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να παράγει ζέστη και να καθαρίζει τον αέρα από τον καπνό του τσιγάρου.

Paris parasol
Μάλιστα, μπορεί να τοποθετηθεί και σε στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να προσφέρει ζεστασιά τις κρύες ημέρες σε όσους περιμένουν
Φυσικά για τους χώρους εστίασης προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή θερμάστρα αερίου καθώς αξιοποιεί αποτελεσματικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η «δέσμευση» της ηλιακής ενέργειας γίνεται με  ηλιακούς συλλέκτες. Αισθητήρες φωτός επιτρέπουν στην ομπρέλα να ακολουθήσει με ακρίβεια τη φυσική πορεία του ήλιου και να μεγιστοποιήσει την απόδοση ενέργειας, χωρίς σπατάλες.
Η ιδέα αναμένεται να εξαπλωθεί σύντομα, ενώ οι πρώτες ομπρέλες τοποθετήθηκαν ήδη στα Ηλύσια Πεδία!