Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δίλημμα, που έχει ύψιστη οικολογική διάσταση. Προικισμένη με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο, η πατρίδα μας αναζητεί τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική αξιοποίηση και την προστασία τους.

pagkosmia-hmera-perivallontosΤο θαλάσσιο περιβάλλον, μαζί με όλα τα υγρά στοιχεία, είναι σήμερα η αιχμή του δόρατος του προβληματισμού της παγκόσμιας κοινότητας για το πώς πρέπει να το διαχειριστούμε ώστε να το παραδώσουμε αναλλοίωτο ως κοινή περιουσία στις μελλοντικές γενιές.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΟΗΕ για το 2014 επέλεξε το σύνθημα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας», προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που διατρέχει το θαλάσσιο περιβάλλον.
Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τα πλέον ευαίσθητα και ζωντανά στρώματα της κοινωνίας : τα παιδιά.
Σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, την Τρίτη 10 Ιουνίου, στις 9 π.μ. και την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 8:30 π.μ. διοργανώνει καθαρισμό των ακτών της Αλεξανδρούπολης στην οποία θα συμμετάσχουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.