Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2 Φεβρουαρίου), η Οικολογική Κίνηση Πάτρας θα πραγματοποιήσει δυο θεματικές περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους υγροτόπους.

ygrotΤην Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στον χώρο εκδηλώσεων της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64) θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική εκδήλωση “Υγρότοποι: Τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα”. Στην συζήτηση θα γίνει αναφορά για τη διεθνή σύμβαση Ramsar και τους υγροτόπους διεθνούς σημασίας, τις αξίες αλλά και τις λειτουργίες τους, την πλούσια βιοποικιλότητα και άγρια ζωή που φιλοξενούν. Επίσης αναφορά στις οικολογικά σημαντικές υγροτοπικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στη συστηματική τους υποβάθμιση και στις δυνατότητες οικοτουριστικής ανάδειξης αποτελώντας πόλο έλξης και προσέλκυσης για οικοτουρίστες εξωτερικού και απλούς φυσιολάτρεις.
Εισηγητής θα είναι ο Διονύσης Μαμάσης, περιβαλλοντολόγος-χαρτογράφος M.Sc. Αειφορικής Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, μέλος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ..
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς σας προσκαλούν στην οικοτουριστική εξόρμηση που διοργανώνουν στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς.
Το πρόγραμμα της εξόρμησης περιλαμβάνει επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης στου Λάππα, ορνιθοπαρατήρηση στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου (υγρότοπος διεθνούς σημασίας Ramsar), στα ιχθυοτροφεία της περιοχής, πεζοπορία εντός του δασικού οικοσυστήματος της Στροφυλιάς και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους Δυμαίων.
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.: 2610 321010, Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς: 26930 31939, Διονύσης Μαμάσης 6947938358