Ανεπαρκής η κυβέρνηση στην προστασία της Ελλάδας από τα χημικά όπλα της Συρίας

Να παράσχει η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος, άμεσες, επίσημες και εμπεριστατωμένες εγγυήσεις στους Έλληνες πολίτες για το θέμα της ακύρωσης του σχεδίου καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, νοτιοδυτικά της Κρήτης, ζητεί, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης. «Είκοσι ολόκληρες ημέρες μετά τη δημοσίευση πληροφοριών σε ελληνικά και ξένα MME ότι το τοξικό οπλοστάσιο του Ασάντ πρόκειται να καταστραφεί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης, ο υπουργός Εξωτερικών, εξαντλεί την υποχρέωσή του να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, εφησυχάζοντάς τους με πληροφορίες που έχει αντλήσει προφορικά από εκπροσώπους ΜΚΟ, που παρέστησαν σε ενημέρωση από τους υπευθύνους του Οργανισμού για την Καταστροφή των Χημικών Όπλων στη Χάγη. Η κατάσταση ωστόσο είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο την εμφανίζει η κυβέρνηση και υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ασκηθεί σθεναρή πίεση προς τους αρμόδιους Οργανισμούς» σημειώνει ο Κρίτων Αρσένης .

xhmika

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καλεί τον κ. Βενιζέλο να αναλάβει δράσεις, αξιοποιώντας την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., όπως να ασκήσει πίεση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στο πλαίσιο των συνομιλιών για τη Σύρια

Ρωτά δε: «ποιες είναι οι αξιόπιστες επιστημονικές εγγυήσεις ότι η εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας μέσω της  υδρόλυσης εν πλω δεν εκθέτει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον σε κίνδυνο; και «πόσοι τόνοι καταλοίπων παράγονται από την υδρόλυση κάθε τόνου όπλων;  Τα υπόλοιπα κατάλοιπα θα τα αναλάβουν άλλες χώρες και εταιρίες, πώς και που θα τα καταστρέψουν;»