Άφησαν χύμα τοξικά απόβλητα στον Ασπρόπυργο

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου χρησιμοποιείται από επιτήδειους ως ανοιχτή χωματερή λυμάτων, μπάζων και κάθε είδους αποβλήτων.
Θύμα της εγκληματικής δράσης τους έγινε για ακόμη μία φορά η περιοχή των Νεόκτιστων, ένας φτωχικός οικισμός που βρίσκεται σχεδόν σε επαφή με τις δεξαμενές των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

linux_toxicΣύμφωνα με το δημοσίευμα, «Χθες, συνεργείο με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, συνοδευόμενο από κλιμάκιο του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, που βρίσκεται μερικά μόλις μέτρα κάτω από την περιφερειακή Αιγάλεω».
«Πρόκειται περί εγκληματιών! Εδώ ζουν φτωχοί άνθρωποι και κάποιοι παίζουν με την υγεία τους», δήλωσε οργισμένη η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, που συνόδευσε τον έλεγχο.
Μάλιστα, ο τοπικός εξωραϊστικός σύλλογος προσέλαβε ντετέκτιβ για να βρει ποιοι πετούν τα απόβλητα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το 2011 στα Νεόκτιστα είχε αποκαλυφθεί παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε μια χωματερή με νοσοκομειακά απόβλητα σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το κέντρο της πόλης.
Ανάλογες περιπτώσεις αποκαλύπτονται καθημερινά από τους ελάχιστους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, τους λιγοστούς Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και το τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της ασφάλειας Αττικής.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/143138#ixzz2tPNRQiEr